Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista

Google Translator (kääntäjä)

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Sunnuntai ja kuvia!

Molskis ja polskis!
Kirjoitin aivan äskettäin tuon rotuesittelyn. Mitä pidit, oliko rotu kiva mielestäsi. Ottaisitko itsellesi? Vastaisitko kommenteissa?
Tässä päivän juhlia koskien:
Nappasin jonkun profiilista kuvan. Makeet halloween kuteet!
Sitten päivän arkivaatetus, näyttääpi tältä:
Upeat vaatteet, vai mitä?
Pomppasi tässä mieleeni yksi juttu. Jos tahdot vaikuttaa blogiini. Kerro kommenteissa ideoita, miten parantaa tätä blogia, resepti ideoita (kyselyn resepti tulee pian), voit siis laittaa kaikkea juttuja kommentteihin! Ainiin!! Tänään on Silly Moo, sen kunniaksi tulikin tänään jo kuukauden eläin!Tässä linkki hyvään blogiin ja kiitos jenny2000 sanomisesta, että majani on upea!
http://mollynblogi.blogspot.com/

KUUKAUDEN ROTUELÄIN!

Heipsan!
Nyt on aika paljastaa tulevan kuukauden eläin...se on LAGOTTO ROMAGNOLO!
Se on koirarotu ja minulla on kotona sellainen, sen nimi on Millie. Lagotot ovat oikeastaan vesikoiria ja tryffelikoiria. Englannin vesikoira on niille lähin sukulainen ja aivan samantapainen. Vesikoirana niillä on vettä hylkivä turkki, joka kuivuu nopeasti. Ja, kun se on tryffelikoira, sillä on myös iso, poikkeuksellisen suuri kuono. Tässä kuva, huomaa kuono:
 Millie on ruskeavalkoinen. Ruskea näyttää melko maksanruskealta. Uroskoirat ovat narttuja noin 3cm suurempia. Kuvassa Millie on vielä aikas pikkuinen koiruli. Lagotot ovat peräisin italiasta. Ne olivat aikoinaan metsästyskoiria, mutta se on jalostettu pois, joten se ei lähde lintujen sun muitten perään. 

HIEMAN ULKONÄÖSTÄ
Lagotot ovat sopusuhtaisia ja vaatimattoman näköisiä koiria. Sillä on iloinen ilme, joka vastaa rodun luonnetta. Lagoton turkki muuttuu iän vanhetessa karheammaksi. Turkki on kihara ja villava. Korvat ovat kolmionmuotoiset ja luppakorvat, jotka lerpottavat alas. Sen häntä ei saa koskaan olla kippurassa! Turkki voi esim. olla kellertävä tai melkein valkoinen merkein, pienipilkullinen eli roan. Osalla lagotoista on ruskea "maski", kuten Milliellä on. Sen säkäkorkeus uroksilla on 43-48cm, nartuilla 41-46cm. Millie on narttu. Uroksien paino on 13-16 ja nartuilla 11-14kg. 

LUONNE
Lagotto on luonteeltaan iloinen, kekseliäs, tottelevainen, hyväntahtoinen ja pehmeähkö koira, joka kiintyy hyvin helposti omistajaansa, se on helposti koulutettavissa. Se on siis mahdollista opettaa se etsimään tryffeleitä. 

Tässä Millie kurkistaa leikkijunan alta.
Utelias Millie on hypännyt vanhaan kärryyn luun houkuttelemana.
Lagotot sopivat erityisen hyvin agilityyn ja tokoon. Erinomaisen hajuaistinsa takia, se etsii ainakin Suomessa kanttarelleja, korvasieniä ja suppilovahveroita. Myös tryffeleitä on löydetty lagottojen avulla. 


Meidän Millie on oppinut ainakin nämä temput ja käskyt jo: istu, tassu, maahan, selälleen, hyppää, seuraa, vierelle, käpälät(antaa molemmat tassut), kiivetä agilityradalla..en muista mitä muuta oli.
Se oppii vaikka mitä! Tällä hetkellä Millie on 7kk vanha. 
Muutamat lagotot harrastavat pelastuskoiralajeja. Lagotto on myös läheistä sukua portugalinvesikoiran kanssa. 




LINKKIVINKKEJÄ!
 Jos kiinnostuit lagotoista ja jos tahdot hankkia rodun itsellesi, kannattaa katsoa linkeistä kennel, joka sijaitsee lähimpänä sinua! Millie on kennelistä punatassun kennel. Seuraavat linkit vievät espanjan-ja portugalinvesikoirankenneleihin:
Ensimmäinen vie molempien rotujen kenneleihin, toinen espanjanv. ja kolmas portugaliv.
Kiinnostuitko? Esitä kysymyksesi kommenteissa, vastaan kyllä. Kerron terveisiä Millieltä:
 

lauantai 30. lokakuuta 2010

Kohti luontoa, linkkivinkkejä ja muuta!



Moiccaa!
Ehditkö nauttia eilen kultapandapäivästä? Minä ainakin, aivan tarpeeksi.Vaikkei joulu ole vielä, jouluun on tasan 56 päivää! Laskin pikaisesti. Mietteissäni päädyin jouluun ja ajattelin aikani kuluksi tehdä uuden jouluisan yläkuvan. Sain idean siitä, kun olin snowangelin( hyvän, vanhan kaverini) kanssa kiipeilemässä ympäri panfua ja otimme kuvia. Niitä tulossa kohta, tästä tulee muuten pisimpiä postauksiani :).
Ja huomaatko kuvassa snowangelin haukottelemassa nuotion äärellä. Makkaratikku tietty unohtui, anteeksi snowangel...Hullunhauskaa, karmivaa ja pelottavaa halloweenia!


Olin tänään kävelemässä metsässä. Tässä hyviä juttuja sieltä, luonto osaa olla sitten ihana ja raitis paikka. Kuvittele, jos maanpäällä ei olisi mitään vihreää, ei olisi happea, ihan oikeasti, kasvit sitä happea tuottavavatkin! Metsän siimeksestä löytyi paljon hyviä asioita. Kuten tämä, oli kosteaa ja vesi oli mennyt sammaleeseen, oli kuin LUONNONTRAMPOLIINI! Se pomputti mukavasti. Sitten toinen hyvä juttu. Näin lahon puun, jossa ei ollut enää paljon kuoria jäljellä ja aivan kuin madot olisivat kirjoittaneet puuhun jotakin. Erotin C ja T, sekä 4. Mielenkiintoista, vai mitä. Siinä eteenpäin kävellessäni, näin hiidenkirnun ja pian toisen ja kolmannen. Kun käppäilin ja käppäilin kauemmas, erotin yhden puun juurelle, samantapaisen jutun, kun laitetaan omenapuun ympärille. Mutta se olikin ehkä PAJUINEN VERKKO! Sekin oli hienon näköinen. Maa oli täynnä ruskehtuneita lehtiä, jotka näyttivät LUONNONLAATOILTA. Näin myös valtavan suoran kallion, sekä KAKSOSET ja KOLMOSET! Siis puut. Niitä kaksosia näillä näkymin oli paljohkon verran. 
Tämä ei sentään ole meidän metsä vaan maaginen metsä. Hmm..sopii Maggyyn hyvin.
Nyt kerron hieman lehdistä. Tuleeko sinulle joku/joitakin lehtiä? Voisitko kirjoittaa mitä lehtä luet ja numero4-10 kommentteihin? Minulle tulee kaksi lehteä Lemmikki ja Villivarsa. Vaikka en ole erityisen kova heppafani, tulee se lehti silti. Tässä linkkejä lehtien kotisivuille:
Koululaisen sivuilla on paljon muutakin mm. testejä, pelejä..
Tänään tuli Villivarsa siinä oli mielenkiintoisia juttuja ja paljon kisoja. Osallistun kaikkiin!
Lemmikkilehti on suunniteltu kaikille eläimistä pitäville. Lehdessä on juttuja kaikenlaisista eläimistä kautta maan. Olen hyvin eläinrakas, joten lemmikki sopii minulle erityisen hyvin. En voisi liiskata muurahaistakaan hämähäkistä puhumattakaan, koska kaikki öttiäiset ja eläimet ovat minusta söpöjä :D
Oma lehti on tärkeä ja päivä menee hupsistakeikkaa, jos lueskelee oikein tarkasti ja osallistuu kisoihin. Julisteissa oli viimeksi lemmikissä koala ja joku koira ja villivarsassa shettis ja dalmatialainen  ja toisella puolella joku heppa. Pidän paljon testeistä, jossa viimeksi testattiin mikä hiiri olet. Minusta tuli pullahiiri! Arvaa kuinka nauratti. Kannattaa siis tilata jokin lehti, jos sinulle ei vielä tule mikään! Absolutic!
Tämän kuvan otin tänään

 Etsin taas kerran pandoja, joita voisin haastatella vieraileviin tähtiin. Jos tahdot haastateltavaksi, olit sitten kultapanda tai et haastattelu sopii ainakin jossainvaiheessa minulle, laita kommentteihin jos tahdot olla vieraileva tähti! Huomenna tulee Kuukauden eläin! 

 Nyt tulee kuvia hieman eri tahoilta. Osa on kultapandapäivästä.
VOI EI! KAIKKI HYVÄ TEKSTI JA KUVAT HÄVISIVÄT JA KIRJOITUSAIKA LOPPUU..HUOMISEEN..:(

perjantai 29. lokakuuta 2010

Kultapandapäivä koittaa!

Heikun keikun ja eikun Moi!
 Pitkästä aikaa täällä natustan kirjaimia ruudulle!
Ja...yksi juttu...TÄNÄÄN ON KULTAPANDAPÄIVÄ!
Tiedätkö mitä se lupaa?
Ihanaa päivää tietysti, voin käyttää rakkaita vaatteitani ja halloween on täällä!
Oletko käynyt jo linnan tanssisalissa, siellä on pelottava tunnelma, kun Amarulan ja Joshuan "piti" olla paikalla, mutta näin kummatkin vain vilaukselta ja sitten kuvatukset katosivat.
Tässä linkki halloween peleihin: http://halloween.1001pelit.com/
 Koita ihmeessä!

Odottettuja kuvia tässä postauksessa, usko tai älä!
Esittelen hiukan omaa puumajaani tässä, ensin huone johon saavut kolmihuoneisessa pandakodissa:

 Noh..Tässä on olohuoneeni, klikkaa kuvaa suuremmaksi, jos tahdot nähdä tekstin paremmin. 

 Ja tässä vasemmanpuoleinen huone eli kylppäri.
  Kultapandapäivät ovat sitten ihania! Tässä kuva ennen kultapandapäivää.
 Ja tässä kuva tästä päivästä:
 Lisää tulossa, mutta myöhemmin. Heippa ja mukavaa kultispäivää!

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Sunnuntai koittaa taas..!

Aloha!
Mikäs päivä tänään mahtaa olla..Se on sunnuntai ja silloin on myös Silly Moo !
Tänään laittelenkin asioita vähän eri tahoilta.
Huomasitko muuten upouuden yläkuvan, bongaatko minut, minulla on siis melko aina tuo sama asu..eli perhosasu siipineen..
Ensin pieni testi, joka kertoo mikä pokopet olet.
Oletko kenties tulta syöksevä sporttinen Woody, vai karkkeja taikova Bugsy, vaiko kepposteleva Soque, vai oletko jotain aivan muuta?
 
POKOPET-TESTI
1. Onko sinulla paljon ystäviä?
a. Todella paljon!
b. Onhan minulla jonkin verran.
c. Ei ole todellista ystävää.

2. Oletko mielestäsi fiksu?
a. Ei niikään voisi sanoa.
b. Joskus tuntuu siltä..
c. Olenolen!

3. Mikä on lempi puuhaasi?
a. Kavereitten kanssa hengailu tietty!
b. Harrastukset.
c. Yksinolo, lukeminen

4. Millainen olet luonteeltasi?
a. Ystävällinen, kiltti ja avulias.
b.  Tunteikas ja sporttinen
c. Hieman omanlainen.

5. Mikä on lempiruokaasi?
a. Kasvikset
b.Kaikki!
c. En oikein tiedä, on joitakin joista pidän.

Tulokset
 Laske mitä vastauksia sait eniten a, b vai c?


  Eniten A-vastauksia

Olet Woody. Et pidä yksinäisyydestä. Otat kaikki mukaan leikkeihin. Olet melko viisas, mutta aina et tiedä mitä teet, olet puhelias ja joskus et saata antaa muille puheenvuoroa ollenkaan. Kuuntele siis muitakin joskus!
Sinulle ystävät ovat tärkeitä ja kohtelet niitä muutoin hyvin. Pidät syödä myös kasviksiakin. Ne ovat terveellisiä! 

Eniten B-vastauksia

Olet Stellatipu. Olet siro, herkkä ja tunteikas. Olet hiukan arka, joten ystäviä saat paljon puhumalla heille! Saatat olla ujokin. Pidät paljon ruuasta ja väreistä. Sinulla on harrastuksia ja pidät niitä tärkeinä.


Eniten C-vastauksia

Olet selvästikin Rillipörrö.
Sinulla on omanlainen persoona. Pidät paljon yksinolosta ja ystävät eivät välttämättä ole sinulle niin niin tärkeät. Olet hyvin fiksu ja järkevä. Ajattelet ennen kuin toimit! Tykkäät kirjoista! Sinulle kelpaa melkein kaikki ruuat, jos ei ole muutakaan syötävää.


Ostin tänään itselleni uuden lemmikin, kertun. Näyttää hassulta, kun se syö ja lentelee.
 Oletkos muuten huomannut, että tämä blogi löytyy myös Panfun pandojen omista tekemistä blogeista!?



lauantai 23. lokakuuta 2010

Merirosvobaarin salat!

Hippulihei!
Kerron nyt hieman merirosvobaarista. Se sijaitsee siis Wanhassa satamassa.
Mitä kaikkea siellä voi tehdä?
  • Ensinnäkin, kun heität kolme kertaa meritähteä, muutun pupuksi
  • Jos heität "asetta" siitä kuuluu trööt ja joku lippu tulee esiin.
  • Jos heittää merirosvoa niin muutut tipuksi.
Tässä kuvassa on pari kivaa kaveria ja kaikki ovat silti ystäviäni!
Tässä pari hyvänhyvää kuvaa hyvänhyvistä kamuistani!
Tämän otin uuden yläkuvan jälkeen!
Tässä tulee myös saafa pandan blogin osoite:http://wwwblogpanfufi.blogspot.com/
Se on mielestäni erityisen hyvä ja kuvat on mukavia!


Nyt opetan sinua kiipeilemään jätskibaarissa!
Elikä, mene ensin tuolle penkille:

Sitten lähde kiipustamaan kohti seinää ja pääset istumaan vaikka jääpalakoneen päälle. Sieltä voit sitten hypätä, tiskin taakse! Huom! Sinun täytyy hypätä juuri tuolle penkille päästäksesi kiipeilemään.
  Yksi jutska vielä. Sain tänään kokoon YHDEKSÄNSATAA YSTÄVÄÄ!
900 ystävä oli Minni2001! Onnea hänelle!
Ja tässä vielä naurettava kuva rynnäköstä vedenalaisen koulun luokkahuoneeseen!
 
LUITKO? SINULLE KYSYMYS, KUN EN TIEDÄ. MILLOIN VIIME LAHJA TULI YLLÄTYSKONEESTA. VOITKO VASTATA KOMMENTEISSA? KIITOS.
HUOMISEEN 

TILAUKSIA JA KOPIOITAVAA!


Heippodei!





VOIT TILATA MINULTA erilaista kopioitavaa, etsin kyllä sopivaa, TEEN YLÄKUVIA ja voin kirjoittaa nimesi tai jonkun tervehdyksen tai sanan, KUNHAN VAIN MUISTAT PYYTÄÄ KOMMENTEISSA TAI PANFUSSA!






perjantai 22. lokakuuta 2010

Toinen teksti tänään!

Hola kaikki panduskat!
Tänään tulee toinenkin teksti! Eli korva kuulolla:
Super-reportteri Max käväisi tänään Panfussa. Max oli viidakossa ja nappasin hänestä pari kuvaa. On kiva, kun erottaa Maxinkin punaisesta tekstistään. Tässä pari kuvaa, mutta niissä ei näy minua vaan Annmary. Hän on siskoni. 

Unelmoin itse toimittajan ammattista ja siksi blogin kirjoittaminen on hauskaa ja teen paljon tekstejä. Olisi niin kiva olla suosittu super-reportteri Panfussa!  
Muuten, siitä tulikin mieleeni, että Annmary teki myös blogin. Blogin osoite on http://annmarynblogi.blogspot.com , käy kurkistamassa, ihka uusi ja lisäisitkö itsesi minun ja Annmaryn blogeihin?

Kaverini kanssa vesiputouksella
Ja kuva vielä tältä päivältä. Huomiseen!  

Uusinta muotia!


Ciao pandat!
EILEN MENI RIKKI 500 KÄVIJÄÄ!
Tänään voisinkin laittaa uusinta muotia..
Ensin vaatteita:
Nämä upeahkot vaatteet on suunnitellut Szogun45 Puolasta. Ne näyttävät kovin ritarillisilta!
Seuraavana...ulp..en ottanutkaan enempää vaikka luulin, no voi sun nenä..

Sitten tavaroita, jotka ovat minusta ihania, mutta en voisi saada niitä, kun en ole kultapanda. Ensin eläimelliset lintulamput..alempi on aikas hieno.
Seuraava on ihana suklainen, herkullinen ja maukas..ajattelin vain suklaata, mutta nämäpähän ovatkin vain tuoli ja sohva.
 
Viimeisenä, muttei vähäisempänä tulee cafe-meininkiä! Suosittelen kultpandana ostamaan, minulta saisi kehuja monta kiloa..

torstai 21. lokakuuta 2010

Eläinbongaus alkaa osa 1/2!

Miauskista ja kissamaista torstaita!
Täksi päiväksi bongasin osan Panfun eläimistä hiirestä hevoseen.
Aloitetaampa:
Ensimmäinen on siis hevonen, jonka löydät pandoja seurailemasta tallilta. Hepan takana piileskeli joku panda, joten yhdeksikkö näkyy siksi..
Toinen on pikkiriikkinen hämähäkki, joka roikkuu metsässä. Panfussa on myös monta, muuta hämähäkkiä, niistä myöhemmin. No, se kuva oli pieni ja epäselvä.
 Kolmas onpi yksisarvinen, yksi hevosista. Sillä ei ole pitkiin aikoihin saanut ratsastella, mutta nyt sillä kai saa, hankkimalla satulan!
Neljäs on Wooby. Ne ovat niin lutusia ja nuppusia! Mutta harmii..niitä saa vain sitten jos ostaa kultapanduuden ja enää niitä ei voisi ystävien kutsumisestakaan saada..Sekin oli tooosi epäselvä.
Viides on bolly. Niitä on monenvärisiä, kuten musta, sininen, punainen, keltainen, pinkki ja tiikeribolly.
Tässä kuva maauimalasta, jossa bolly on tramppiksella, siitä pääsee myös peliin Bolly Hopiin.

Ja vihoviimeisenä tänään esiin pomppaa vielä kuva lentokoneelta, teen tehtävää uudestaan...pokopetsit ovat vielä vankeina, mutta varmasti otan kuvan jossa ne näkyvät vapaina vapaudessa! Esittelen jossakin vaiheessa kaikki pokot ja bollyt.
 Tämä tältä päivää! Huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet!