Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista

Google Translator (kääntäjä)

torstai 23. syyskuuta 2010

KUUKAUDEN ELÄIN ON..

Tervehdys!
En malttanut olla kirjoittamatta seuraavan kuukauden eläintä, joten kirjoitan sen jo nyt, vaikka tänään onkin vasta 23 päivä..!


SEURAAVAN KUUKAUDEN ELÄIN ON SIIS VALKOHÄNTÄPEURA! 
Peura on toiselta nimeltään laukonpeura. Valkohäntäpeura asustaa mieluimmin viljelyksiin rajoittuvissa lehti-ja sekametsissä sekä purojen ja peltojen laidoilla. Se suosii pensastoisia lehti-ja kangasmaita. Jos se voi valita se karttelee suuria havumetsäalueita. Talvisin valkohäntäpeura muuttaa reviiriltään talvilaitumille, usein suurten kuusikoiden tai männiköiden lähistölle ja asumattomien järvien rannoille, joissa lunta on vähän. Kesäll valkohäntäpeura elelee yksin, talvireviireillä ne oleskelevat 4-8 peuran laumoissa. Valkohäntäpeura on yöeläin, mutta liikkuu myös päivisin. Elinikä luonnossa on harvoin yli 10 vuotta. Valkohäntäpeura aterioi herättyään ensikerran aamunsarastukseen aikoihin ja toistamiseen illalla jatkaen ruokailua jopa yöhön asti. Ravinto koostuu monenlaisista kasveista ja kasvinosista kuten heinistä, ruohoista, varvuista, puidenlehdistä sekä viljanjyvistä, omenoista ja sienistä. 
Valkohäntäpeura nostaa häntänsä pystyyn silloin, kun se havaitsee jotakin epäilyttävää, tuntee olonsa uhatuksi tai kiihtyneeksi, kun se pakenee. Se varoittaa muita peuroja tömäyttämällä etusorkkansa terävästi maahan. Hännän ajoittainen heilauttaminen ruokaillessa on tarkoitettu pitämään laumaa koossa.


Tietolähde: Wikipedia
 ALHAALLA ON PALJON KUVIA VALKOHÄNTÄPEURASTA!



Tuo on niin suloinen!
Söpö katse!
Anna pusu!
Vaara, laukka kohti länteä!
Pikku vasa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina ja auttavat parantamaan myöskin! Kommenttisi on tervetullut, jos se sisältää siistiä kielenkäyttöä, vaikkakin kommenttien valvonta on päällä :)