Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista

Google Translator (kääntäjä)

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kirje Maggylle osa2/5 Kauppareissu ja todelliset vanhemmat

..Sisälle palattuaan hän halusi avata kirjeen kiireenvilkkaa. Maggy yritti näpertää sitä auki pikkuiruisin sormin, mutta ei onnistunut. Lopulta hän käppäili keittiöön ja otti veitsen käteensä ja tiirikoi kirjeen auki. Sisältä pujahti ulos vaaleansininen paperi. Se oli kirjoitettu kaunolla siististi ja vanhanaikaisesti. -Hmm..Mitäköhän tämä oikein sisältää, Maggy pohti, koska teksti oli melko vaikealukuista ja sen oli taatusti näpertänyt joku vanhavanha panda.
-Hei ja mu-kava tu-tus-tua si-nuun näin kir-jeit-se, Maggy tavasi hitaasti. -O-len Henrik Huuhkajankynsi (sen Maggy kyllä jo tiesi, joten ei tarvinnut toistaa!) ja tahdon muitta mutkitta tavata sinut. Vai, että tavata? No, tavatkoon vaikka heti näin: Mag-gy. Mutta ehkei hän sitä tarkoittanut, vaan että tahtoisi nähdä minut omin silmin. Mitä nähtävää minussa on? Maggy levitti käsiään. -Olen tuiki tavallinen melko köyhä panda maailman kolkasta.
Maggy jatkoi lukemista: -Tule tapaamaan minua, minulla on sinulle nimittäin yllätys! Osoitteeni on: Merenhaudantie 13, Hautuu. Kuulosti hieman epäilyttävältä. Asuinpaikkakin on melkein Hauta..Ehkä hän olikin kaukainen sukulainen? Maggyllä oli paljon sukulaisia ja hän kävi usein tapaamassa Minerva-isomummoaan. Minerva oli Maggylle tärkein sukulainen. Maggyn vanhemmat asuivat kaukana hänestä monien satojen kilometrejen päässä. He eivät olleet hänen oikeat vanhempansa. Maggy tiesi sen heti viisi vuotta täyttäessään. Maggyn vanhemmat asuivat Norjassa, mutta he menehtyivät kiipeily-onnettomuudessa. Maggyssä on kyllä jotakin norjalaista näköä, aika paljonkin. Oikeitten vanhempien nimet olivat Helin ja Milow. Heti tietäessään, että vanhemmat jotka hoitivat häntä, eivät olleet oikeat, hän muutti isotädille ja muuttaessaan pois, siitä lähtien hän on asunut siinä samaisessa mökissä. 
Nyt Maggy aikoi mennä kauppaan. Hän haki olohuoneesta laatikosta kauppakassin ja nappasi keittiöstä suuhunsa suklaarusinoita ja maapähkinöitä. Ne olivat Maggyn suurta herkkua. 
Maggy vaihtoi usein vaatteita. Hän pitää erivärisistä vaatteista ja hiuksista. Korvikset ja kaulakoru ovat tärkeitä. 
Maggy lukitsi oven ja talsi portista ulos varuillaan, jos vaikka susi sattuisi hyppäämään eteen. -Ei pihaustakaan Maggy. Osaat olla kyllä hiljaa, Maggy sepitti itselleen. Hänen kasvoilleen lensi lehtiä ja tuuli yltyi, mutta lakkasi pian. Maggyllä oli aika pitkä matka kauppaan, peräti neljä kilometriä! Ja kun tultiin takaisin vielä kauppakassi kädessä..Vihdoin hän saapui kaupalle. Kaupan nimi oli Ollin sekatavarakauppa. Katonrajassa oleva kello kilkatti, hänen astuessaan sisälle. -Päivää Maggy, kuului heti Ollin suusta. Maggy vastasi kohteliaasti. Hän oli nimittäin kaupan vakio-asiakas. Ottaisin taas voita...-Maitoa, piimää, ruisleipää, kaurahiutaleita, jauhoa, vadelmahilloa, perunoita, suklaakeksejä ja -rusinoita, pähkinöitä sekä punajuurta, Olli sanelmi ennen Maggyä. -Tismalleen, mutta jätetään punajuuri pois, koska sitä on jo kotona tarpeeksi. -Sopii neiti. Se tekee tasan 32 pandakolikkoa. Juu, olkaas hyve. Maggy katseli kaupan muita asiakkaita, he näyttivät ylimielisiä ilmeitä. -Keitäs he? Maggy kuiski Ollille. -He ovat tutustumassa kaupunkiin, Maggy vilkaisi erästä pandamiestä, jolla oli mahdottoman pitkät viikset, valko-mustaraidalliset puvun housut ja takki, sekä kaiken kukkuraksi silinteri. Olipas hän pynttäytynyt, mutta olisi voinut silti laihduttaa hiukan, hän oli liian pullukka, löllyvä lihavuori, Maggy tuumi naureskellen mielessään, kuvitellen mitä kaikkea tuohon mahaan oikein mahtuisi, pienipolkupyörä vähintään..-Näkemiin, Maggy sanoi, kun Olli oli pakannut tiskin ääressä kaikki erivärisiin muovipusseihin. Maggy piti paljon väreistä, etenkin raikkaista. Lopulta kello kilisi ja Maggy astui ulos. Oli alkanut tihkusade. Hän mietti koko matkan miltäköhän kirjeen kirjoittaja näytti.  Ehkäpä hän oli parrakas taikka pitkäviiksinen, tai kalju tai hevihemmo, taikka punkkari? Millaiseksi sinä hänet kuvittelet?

1 kommentti:

Kommentit piristävät aina ja auttavat parantamaan myöskin! Kommenttisi on tervetullut, jos se sisältää siistiä kielenkäyttöä, vaikkakin kommenttien valvonta on päällä :)