Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista

Google Translator (kääntäjä)

tiistai 5. lokakuuta 2010

Halloweenin salaisuus!

Moips!

Halloween lähestyy..lokakuu viimeinen päivä. Se on kiva juhla, jolloin saa oikein kunnolla pelotella. Halloweeniin sopii kummitukset, pääkallot, vampyyrit, hämähäkit, kurpitsat ja veriset otukset ja tietty noidat. Halloweenin värit ovat musta, oranssi ja valkoinen. Kurpitsoista on kiva kaivertaa hassuja päitä, lyhtyjä ja lopuista voi tehdä kurpitsapiirakan. NÄIN PIDÄT HALLOWEEN-BILEET: LEIVO esim. hämähäkkimuffinsseja, tee tavalliset muffinssit ja päälle mustaa salmiakkimaista tursotusjuttua hämähäkin muotoon. Sitten voit tehdä nakkisormia eli laita nakit ja paprikat päihin kynsiksi. Juomaksi punaista "verimehua" jääpaloilla. Seuraavaksi coktailtikkuja, joissa on kurkkua, lihapullaa, porkkanaa ja muita vihanneksia. Voit tehdä hämähäkkimuffinien sijasta silmämuffineita, ohje löytyy sivulta os.koululainen.fi jutuista. Sieltä löytyy myös hirviöhamppareiden ohje. 

Seuraava vaihe, leivonnaiset on leivottu, sitten KORISTELU. Voit tehdä haamuja seuraavasti: leikkaa valkoisesta kankaasta neliön muitoinen suikale. Ompele reunat suoralla, etteivät ne purkaannu. Ota täytettä ja laita ne sen sisälle. Ja kiinnitä ne nauhalla kiinni. Tavallisesta langasta voit tehdä hiukset ja ommella ne neulalla ja langalla kiinni. Ja saat niistä kiharat avaamalla ne. Voit letittää ne. Tee lopuksi tussilla silmät ja suu. Seuraavaksi voit ostaa kumisia mustia hämähäkkejä, jos haluat panostaa juhliin. Voit tehdä myös pääkallon kuvia paperille, ja ripustaa seinälle. Jotkin esineet voi päällystää valkoisella kankaalla, johon tekee tussilla kasvot. Kannattaa tehdä vesiliukoisella tussilla, että kasvot voi pestä pois. Voit tehdä lepakoita, mustasta paperista. Voit tehdä myös kurpitsoja. Sitten vinkki hyvään popcorninsäilytys astiaan, linkki on kuin ylempi. Siellä on myös paljon muita vinkkejä. Jos pidät juhlat alkaen illalla voit sulkea verhot ja laittaa kynttilöitä. 

MITÄ TEHDÄ BILEISSÄ: Olisi hyvä jos juhlissa olisi suunniteltu jotakin tekemistä. Ehdotuksia esim. Voi olla tunnistus-leikkiä. Eli laita kolme neljä vatia jonnekin ja laita niihin jokaiseen jotakin. Esim. spagettia, sahanpurua ja kaurahiutaleita. Tunnistajalla pitää olla silmät sidottuina. Seuraava: Voi olla jokin tietty polku, josta pitää kulkea yksin. Siellä voi olla joku pelottelemassa? Tai jotakin muuta. Sitten: heijastin suunnistus. Olisi pimeä ja saisi olla taskulamppu. Pitäisi kulkea ulkona joukoissa taskulampun kanssa. Etsitään heijastimia tietyltä reitiltä. Ensin suoriutunut saa pienen palkkion. Seuraavat leikit ovat myös kelpaavia: Totuus vai tehtävä, Kummitusbingo..Illalla voi kertoa pimeässä kummitusjuttuja. Voi myös katsoa jonkin elokuvan jossa kaikki saavat pelätä. Älä valitse niin kauheaa elokuvaa, jos joku ei tahdo katsoa jännityselokuvia. 

PUKEUTUMINENNäin voit pukeutua, laita noidan hattu + mustat hiukset, luurankopuku tai mustat vaatteet tai jotakin muuta. Voit tehdä itsellesi peikkotukan pörröttämällä sitä takkuun. Sitten voit tehdä itsellesi koristenauhan , leikkaa pitkä suikale kangasta, mieluiten sellaista joka ei purkaannu, koska muuten joudut ompelemaan koneella sivut. Huom! Leikkaa suikaleesta niin pitkä että se menee kaulasi ympäri ja ylettyy kyynerpäiden pituuteen. Voit koristella sen kangastusseilla tai tavallisilla jos et omista sellaisia. Koristele ne luudan, kurpitsan ja kummituksen kera. Älä unohda laittaa kurpitsaan kasvoja. Voit laittaa käteesi pääkallosormuksia. Saadaksesi hyvän lopputuloksen voit laittaa kasvoihisi punaisella luomivärillä kissanraapaisuja, joihin lisäät mustaa keskelle. Voit tehdä myös kasvomaalista vuotavan haavan suun viereen. Lisäksi voit tehdä mustan silmän. Jos olet noita laita kulmakynää kulmakarvoihisi ja mustaa luomiväriä voit lainata äidiltä silmiesi ympäröimiseen. Mustat vaatteet tai halloween puku ovat kaiken a ja o. Voit tehdä luomia itsellesi. Muista halloweenin värit ovat oranssi musta ja valkoinen. Käytä niitä, jos tahdot oikeanlaisen lopputuloksen. Jos käytät vähän punaista se ei haittaa. Hiuksiin voi laittaa näillä väreillä esim. pampuloita. Valitse jokin vaihtoehto näistä, jos olet poika voit käyttää niitä mitkä kelpaavat sinulle.
LOPUKSI: Juhlien loputtua voit antaa kaikille osallistujille jotakin halloweenimaista naposteltavaa tai pääkallosormuksen. Jokin muu juttukin on hyvä jos vain keksit.'


Siinä oli juttu halloweenista kirjoitan vielä ehkäpä. Siihen asti HAUDI JA HYVÄÄ ALKAVAA HALLOWEENIA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina ja auttavat parantamaan myöskin! Kommenttisi on tervetullut, jos se sisältää siistiä kielenkäyttöä, vaikkakin kommenttien valvonta on päällä :)