Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista

Google Translator (kääntäjä)

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

KUUKAUDEN ROTUELÄIN!

Heipsan!
Nyt on aika paljastaa tulevan kuukauden eläin...se on LAGOTTO ROMAGNOLO!
Se on koirarotu ja minulla on kotona sellainen, sen nimi on Millie. Lagotot ovat oikeastaan vesikoiria ja tryffelikoiria. Englannin vesikoira on niille lähin sukulainen ja aivan samantapainen. Vesikoirana niillä on vettä hylkivä turkki, joka kuivuu nopeasti. Ja, kun se on tryffelikoira, sillä on myös iso, poikkeuksellisen suuri kuono. Tässä kuva, huomaa kuono:
 Millie on ruskeavalkoinen. Ruskea näyttää melko maksanruskealta. Uroskoirat ovat narttuja noin 3cm suurempia. Kuvassa Millie on vielä aikas pikkuinen koiruli. Lagotot ovat peräisin italiasta. Ne olivat aikoinaan metsästyskoiria, mutta se on jalostettu pois, joten se ei lähde lintujen sun muitten perään. 

HIEMAN ULKONÄÖSTÄ
Lagotot ovat sopusuhtaisia ja vaatimattoman näköisiä koiria. Sillä on iloinen ilme, joka vastaa rodun luonnetta. Lagoton turkki muuttuu iän vanhetessa karheammaksi. Turkki on kihara ja villava. Korvat ovat kolmionmuotoiset ja luppakorvat, jotka lerpottavat alas. Sen häntä ei saa koskaan olla kippurassa! Turkki voi esim. olla kellertävä tai melkein valkoinen merkein, pienipilkullinen eli roan. Osalla lagotoista on ruskea "maski", kuten Milliellä on. Sen säkäkorkeus uroksilla on 43-48cm, nartuilla 41-46cm. Millie on narttu. Uroksien paino on 13-16 ja nartuilla 11-14kg. 

LUONNE
Lagotto on luonteeltaan iloinen, kekseliäs, tottelevainen, hyväntahtoinen ja pehmeähkö koira, joka kiintyy hyvin helposti omistajaansa, se on helposti koulutettavissa. Se on siis mahdollista opettaa se etsimään tryffeleitä. 

Tässä Millie kurkistaa leikkijunan alta.
Utelias Millie on hypännyt vanhaan kärryyn luun houkuttelemana.
Lagotot sopivat erityisen hyvin agilityyn ja tokoon. Erinomaisen hajuaistinsa takia, se etsii ainakin Suomessa kanttarelleja, korvasieniä ja suppilovahveroita. Myös tryffeleitä on löydetty lagottojen avulla. 


Meidän Millie on oppinut ainakin nämä temput ja käskyt jo: istu, tassu, maahan, selälleen, hyppää, seuraa, vierelle, käpälät(antaa molemmat tassut), kiivetä agilityradalla..en muista mitä muuta oli.
Se oppii vaikka mitä! Tällä hetkellä Millie on 7kk vanha. 
Muutamat lagotot harrastavat pelastuskoiralajeja. Lagotto on myös läheistä sukua portugalinvesikoiran kanssa. 




LINKKIVINKKEJÄ!
 Jos kiinnostuit lagotoista ja jos tahdot hankkia rodun itsellesi, kannattaa katsoa linkeistä kennel, joka sijaitsee lähimpänä sinua! Millie on kennelistä punatassun kennel. Seuraavat linkit vievät espanjan-ja portugalinvesikoirankenneleihin:
Ensimmäinen vie molempien rotujen kenneleihin, toinen espanjanv. ja kolmas portugaliv.
Kiinnostuitko? Esitä kysymyksesi kommenteissa, vastaan kyllä. Kerron terveisiä Millieltä:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina ja auttavat parantamaan myöskin! Kommenttisi on tervetullut, jos se sisältää siistiä kielenkäyttöä, vaikkakin kommenttien valvonta on päällä :)